ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Μαριάννα Αβράμπου DDS, MSc, MAS, Dr.med.dent.


Μαριάννα Αβράμπου DDS, MSc, MAS, Dr.med.dent.
Department of Prosthodontics, Tufts School of Dental Medicine

Η Μαριάννα Αβράμπου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και την Εμφυτευματολογία. Έλαβε το πτυχίο Οδοντιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2005. Το 2009 έλαβε την ειδικότητα της Προσθετικής από το ίδιο Πανεπιστήμιο (Master of Science, MSc).

Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Βέρνης της Ελβετίας από όπου έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα (Dr.med.dent.) και παράλληλα ολοκλήρωσε περαιτέρω σπουδές στην Προσθετική και την Εμφυτευματολογία (Master of Advanced Studies, MAS). Η διδακτορική της διατριβή με θέμα «Υπολογιστικά καθοδηγούμενο σχέδιο θεραπείας με εμφυτεύματα στη νωδή άνω γνάθο» βραβεύτηκε το 2010 με το 1ο βραβείο από την Ευρωπαική Εταιρεία Προσθετικής (EPA).

Το 2014 μετακόμισε στη Βοστώνη ως υπότροφος του International Team for Implantology (ITI) στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Εκτοτε ζει στη Βοστώνη και από το 2015 κατέχει τη θέση της Επίκουρης καθηγήτριας στην Προσθετική του Πανεπιστημίου Tufts. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της νωδής άνω γνάθου με σύγχρονα συστήματα ψηφιακής οδοντιατρικής και την κλινική συμπεριφορά CAD/CAM αποκαταστάσεων.

Θέματα Σχετικά με τον Ομιλητή