Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

09

Δεκεμβρίου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2020

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

Κάμψεις και διαχωρισμοί ριζικών σωλήνων στην ενδοδοντία. Μια νέα τεχνική επεξεργασίας για προβλέψιμα αποτελέσματα

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Τετάρτη

,

09

Δεκεμβρίου

,

2020

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90 λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητής:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια + 1,5 CPD Credit Hours

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Βασικός στόχος της ενδοδοντιας είναι η πρόληψη ή και θεραπεία των νοσων του πολφού και των περιακρορριζικων ιστων. Φαίνεται μέχρι στιγμής, ότι όταν ο πολφικός ιστός φλεγμαίνει καθολικά είτε καθίσταται νεκρωτικός ο πιο προβλέψιμος και αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η χημικομηχανικη επεξεργασία του συστήματος των ριζικών σωλήνων και η τρισδιάστατη έμφραξή του με κάποιο αδρανές βιοσυμβατο υλικό. Αν και η μηχανική μορφοποίηση των ριζικών σωλήνων δεν μπορει να αποκοπεί από την χημική επεξεργασία και έμφραξη, αποτελεί όμως τη πιο βασική διαδικασία από την οποία θα εξαρτηθεί η αποτελεσματικότητα όλων των υπολοίπων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια μιας ενδοδοντικης θεραπείας. Η μηχανική αυτή επεξεργασία πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια κυρίως με τη χρήση μηχανοκίνητων μικροεργαλειων νικελίου τιτάνιου. Αν και η χρήση αυτών των μικροεργαλειων απλοποίησε κατά πολύ την μορφοποίηση των ριζικών σωλήνων, η απρόσμενη θραύση τους και ο κίνδυνος της μετατόπισης της αρχικής πορείας των ριζικών σωλήνων εξακολούθησαν να αποτελούν ένα σημαντικό κλινικό πρόβλημα. Ιδιαίτερα στα περιστατικά που περιλαμβάνουν ριζικούς σωλήνες με έντονες κάμψεις ή ριζικούς σωλήνες που χωρίζονται σε δύο η και περισσότερους κλάδους η μορφοποίηση των ριζικών σωλήνων παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Σκοπός αυτής της εισήγησης είναι η περιγραφή μιας νέας προσέγγισης για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη ανατομικά καθοδηγουμένη μορφοποίηση αυτών των πολύπλοκων ριζικών σωλήνων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ Ο.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Το webinar πραγματοποιείται στα πλάισια του εκπαιδευτικού Κύκλου “Modern Clinical Endodontic Concepts”

Με ποιον τρόπο λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης με 1.5 CPD Credit Hours και πως γίνεται η Μοριοδότηση του Webinar
Για το συγκεκριμένο webinar λαμβάνεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το μέγιστο 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου με 1.5 CPD Hours. Επίσης ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση πιστοποιητικού, και διδακτικών μονάδων είναι η παρακολούθηση τουλάχιστον του 90% της ζωντανής μετάδοσης του webinar.

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα