ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Τεχνικές και Βιολογικές επιπλοκές επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων

Μη Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: 20 Μαρτίου 2019 | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητές: Dr. Μαριάννα Αβράμπου – Dr. Ευάγγελος Παπαθανασίου


Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 20 Μαρτίου 2019 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητές: Μαριάννα Αβράμπου , DDS, MSc, MAS, Dr.med.dent. – Ευάγγελος Παπαθανασίου DDS, MS, DMD, PhD.
Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σεμινάριο Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευσης / 20-3-2019 / Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

Περίληψη

Η αυξημένη χρήση επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων τις τελευταίες δεκαετίες για την αντιμετώπιση της ολικής ή μερικής νωδότητας, συνοδεύεται και από ένα αυξημένο αριθμό επιπλοκών που καλείται να αντιμετωπίσει ο γενικός και ειδικός οδοντίατρος. Οι επιπλοκές αυτές είτε τεχνικές είτε βιολογικές παρουσιάζουν ποικίλο βαθμό δυσκολίας και σε ορισμένες περιπτώσεις η αντιμετώπιση τους αποτελεί πρόκληση. Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστούν τα διάφορα είδη προσθετικών και βιολογικών επιπλοκών, θα συζητηθούν τα πιθανά αίτια, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης και τέλος θα προταθούν αλλαγές στον σχεδιασμό, την εκτέλεση του σχεδιού θεραπείας και τον περιοδικό επανέλεγχο των ασθενών για την πιο αποτελεσματική πρόληψη τους. Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει σφαιρικά τους συναδέλφους παρουσιάζοντας κλινικά περιστατικά, αναλύοντας τη βιβλιογραφία και κάνοντας αναφορά σε νέα ερευνητικά δεδομένα.

 

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

 

Μαριάννα Αβράμπου DDS, MSc, MAS, Dr.med.dent.
Department of Prosthodontics, Tufts School of Dental Medicine

Η Μαριάννα Αβράμπου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και την Εμφυτευματολογία. Έλαβε το πτυχίο Οδοντιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2005. Το 2009 έλαβε την ειδικότητα της Προσθετικής από το ίδιο Πανεπιστήμιο (Master of Science, MSc). Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Βέρνης της Ελβετίας από όπου έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα (Dr.med.dent.) και παράλληλα ολοκλήρωσε περαιτέρω σπουδές στην Προσθετική και την Εμφυτευματολογία (Master of Advanced Studies, MAS). Η διδακτορική της διατριβή με θέμα «Υπολογιστικά καθοδηγούμενο σχέδιο θεραπείας με εμφυτεύματα στη νωδή άνω γνάθο» βραβεύτηκε το 2010 με το 1ο βραβείο από την Ευρωπαική Εταιρεία Προσθετικής (EPA). Το 2014 μετακόμισε στη Βοστώνη ως υπότροφος του International Team for Implantology (ITI) στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Εκτοτε ζει στη Βοστώνη και από το 2015 κατέχει τη θέση της Επίκουρης καθηγήτριας στην Προσθετική του Πανεπιστημίου Tufts. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της νωδής άνω γνάθου με σύγχρονα συστήματα ψηφιακής οδοντιατρικής και την κλινική συμπεριφορά CAD/CAM αποκαταστάσεων.

Ευάγγελος Παπαθανασίου DDS, MS, DMD, PhD.
Department of Periodontology, Tufts School of Dental Medicine

Ο Ευάγγελος Παπαθανασίου ολοκλήρωσε επιτυχώς τις οδοντιατρικές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (DDS, 2006) και αργότερα στην Οδοντιατρική Σχολή του Tufts στη Βοστώνη, Η.Π.Α. (DMD, 2016). Το 2011 ολοκλήρωσε επιτυχώς την ειδικότητά του στη Περιοδοντολογία και στα Οδοντικά Εμφυτεύματα στην Οδοντιατρική Σχολή του Tufts στη Βοστώνη (Master of Science Degree, 2011). Το 2016 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) έχοντας ολοκληρώσει την πειραματική του διατριβή στο Forsyth Institute, Cambridge MA, Η.Π.Α. Είναι Διπλωματούχος του American Board of Periodontology (Η.Π.Α.), Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Tufts στη Βοστώνη, και ασκεί αποκλειστικά τη Περιοδοντολογία & Εμφυτευματολογία σε ιδιωτικά ιατρεία στη Μασσαχουσέττη, Η.Π.Α. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους μοριακούς μηχανισμούς της φλεγμονής στο στόμα και ιδίως στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών φαρμάκων που βασίζονται στην ενεργοποίηση των ενδογενών αναγεννητικών ικανοτήτων του ξενιστή οργανισμού. Ο Ευάγγελος Παπαθανασίου είναι υπεύθυνος σε διάφορα εργασίες κλινικής μεταφραστικής έρευνας με σκοπό την ανακάλυψη διαγνωστικών και προγνωστικών βιολογικών δεικτών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εξέλιξη των νόσων των περιοδοντικών και περι-εμφυτευματικών ιστών.

 

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.

Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020