ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Ψηφιακά πρωτόκολλα στην σύγχρονη εμφυτευματολογία.

Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητές: Δημήτρης Αποστολάκης DDS, MSc (Oral surg.), MSc
DMFRad), Γιώργος Μιχελινάκης DDS, MSc, MPhil, Δημήτρης Νικολιδάκης DDS, MSc, Phd | Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα: Ψηφιακά πρωτόκολλα στην σύγχρονη εμφυτευματολογία. Από την διάγνωση στην τοποθέτηση και την αποκατάσταση των εμφυτευμάτων.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητές:
Δημήτρης Αποστολάκης DDS, MSc (Oral surg.), MSc (DMFRad)
Γιώργος Μιχελινάκης DDS, MSc, MPhil
Δημήτρης Νικολιδάκης DDS, MSc, Phd
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Το Εξ’αποστάσεως σεμινάριο πιστοποιείται με 1,5 CPD Credit Hours

Με ποιον τρόπο λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης του Webinar; Πιστοποιητικό παρακολούθησης για Webinars με διοργανωτή το Ινστιτούτο Μέριμνα λαμβάνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το μέγιστο μέχρι 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του online σεμιναρίου. To e-mail αποστολής είναι αυτό που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στο σεμινάριο.</span

Περίληψη:
Η εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών στον χώρο της Οδοντιατρικής τα τελευταία χρόνια είναι αλματώδης. Η ενσωμάτωση της οδοντιατρικής υπολογιστικής τομογραφίας κωνικής δέσμης, της ενδοστοματικής ψηφιακής σάρωσης και της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην σύγχρονη Εμφυτευματολογία έχουν, εν πολλοίς, αλλάξει τα πρωτόκολλα αποκατάστασης των ασθενών με εμφυτεύματα.
Πλέον καθίσταται δυνατή η ολοκλήρωση του σχεδιασμού, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αλλα και η προσωρινή και τελική επι-εμφυτευματική αποκατάσταση μέσα σε ένα εντελώς ψηφιακό περιβάλλον. Ο οδοντίατρος καλείται να σχεδιάσει τα βήματα της θεραπείας έχοντας πλέον στην διάθεση του όλα εκείνα τα δεδομένα που συνθέτουν τον ψηφιακό ασθενή.

Σκοπός του συγκεκριμένου webinar είναι παρουσιαστεί η ενσωμάτωση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων της οδοντιατρικής αξονικής τομογραφίας, της ψηφιακής σάρωσης, της ψηφιακής τοποθέτησης των εμφυτευμάτων αλλά και της τρισδιάστατης εκτύπωσης των νέων μονολιθικών υλικών στα νέα αποκαταστατικά πρωτόκολλα της σύγχρονης Εμφυτευματολογίας.

Δημήτρης Αποστολάκης DDS, MSc (Oral surg.), MSc (DMFRad)

Dr. Dimitris ApostolakisΟ Δημήτρης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στη Χειρουργική Στόματος από το Πανεπιστήμιο του Manchester καθώς και στην Οδοντική και Γναθοπροσωπική Ακτινολογία από το Kings’ College, University of London, UK.

Είναι ιδιοκτήτης του Ιατρείου της Οδοντιατρικής Ακτινολογίας στην Κρήτη, με παραρτήματα στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Μέλος της European Academy of Dentomaxillofacial Radiology (EADMFR).

Μέλος της International Association of Dentomaxilofacial Radiology (IADMFR).

Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας.

Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης.

Γιώργος Μιχελινάκης DDS, MSc, MPhil, cert Pros (EPA)

Dr. George MichelinakisΟ Γιώργος Μιχελινάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1999. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε επί 3ετία στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία στην Οδοντιατρική Σχολή του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο (2001-2004), όπου και του απονεμήθηκαν ένα Master of Science (2003) και ένα Master of Philosophy (2005) στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία.

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών κατείχε επίσης τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στην κλινική της Αποκαταστατικής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Manchester, επιφορτισμένος με την ευθύνη της κλινικής εκπαίδευσης των τεταρτοετών φοιτητών της Σχολής. Παράλληλα, υπήρξε κλινικός συνεργάτης επί 2ετία σε κεντρικό πολύ-οδοντιατρείο στο κέντρο της πόλης του Manchester.
Διαβάστε Περισσότερα

Δημήτρης Νικολιδάκης DDS, MSc, PhD

Dr. Dimitris NikolidakisO Δημήτρης Νικολιδάκης γεννήθηκε το 1973 στο Ηράκλειο. Οι ανώτατες σπουδές του περιλαμβάνουν πτυχίο στην Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (1991-1995), πτυχίο Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-2000), μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Περιοδοντολογία από το Πανεπιστήμιο UMC St Radboud Nijmegen Ολλανδίας (2002-2005) και διδακτορικό δίπλωμα στην Εμφυτευματολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο UMC St Radboud Nijmegen Ολλανδίας (2005-2009).

Απέκτησε κλινική εμπειρία αρχικά ασκούμενος στην χειρουργική στόματος στο Οδοντιατρικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (2000-2002), ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως περιοδοντολόγος – εμφυτευματολόγος σε διάφορα οδοντιατρικά ιδιωτικά κέντρα στην Ολλανδία (2003- 2008). Από τον Οκτώβρη του 2008 έως σήμερα, ασκεί αποκλειστικά την περιοδοντολογία και εμφυτευματολογία στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Βιάννου 1, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Διαβάστε Περισσότερα

Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020