ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Αποκαθιστώντας Ενδοδοντικά Θεραπευμένα Δόντια

Μη Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητές: Γεώργιος Παπαβασιλείου | Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα: Αποκαθιστώντας Ενδοδοντικά Θεραπευμένα Δόντια: Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να είμαστε συντηρητικοί;
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητές: Γεώργιος Παπαβασιλείου
Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σεμινάριο Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευσης / 15-07-2020 / Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η καθημερινή οδοντιατρική πράξη αποτελεί ένα «παιχνίδι επιβίωσης» με τον κλινικό οδοντίατρο να πρέπει να λάβει τις σωστές αποφάσεις και να ακολουθήσει περίπλοκα πρωτόκολλα με σκοπό να φέρει εις πέρας περιστατικά.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην χημεία των πολυμερών και ο μεγάλος αριθμός μορφών που μπορούν να πάρουν αυτά τα υλικά, έχουν οδηγήσει στον κατακλυσμό του περιβάλλοντός μας με πολυμερή, με εμφανή θετικά αποτελέσματα αλλά και σοβαρούς περιβαλλοντικούς προβληματισμούς. Αντίθετα, η εισαγωγή των πολυμερών στην Οδοντιατρική έχει αυξανόμενα θετικές επιπτώσεις.

Η έμμεση αποκατάσταση ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών αποτελεί μια «πρόκληση» η οποία κατόπιν ορθής εκπαίδευσης και χρήσης κατάλληλων υλικών, μπορεί να αποτελέσει ασφαλή αντιμετώπιση και εύκολη διαδικασία.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναλυθεί η ορθή προσέγγιση και αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών εξοικειώνοντας τους συμμετέχοντες με ολόκληρη τη διαδικασία αποκατάστασης… από τον ενδοριζικό άξονα…μέχρι και την τελική συγκόλληση της αποκατάστασης.

Γεώργιος Παπαβασιλείου DDS, MSc, PhD, Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής ΕΚΠΑ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήμερα κατέχει τη θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1989.  Το 1992 έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για τέσσερα χρόνια . Το 1999 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2000 έγινε Λέκτορας Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή το 2005. Τα τελευταία 20 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τομείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και τα εμφυτεύματα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει σημαντικά βραβεία.

Επί έντεκα χρόνια διετέλεσε Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Προσθετικής του ΕΚΠΑ, το οποίο οδήγησε στο να βρίσκεται μεταξύ των έξι προγραμμάτων πανευρωπαϊκά που αναγνωρίζονται από την European Prosthodontic Association. Έχει δώσει διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Είναι opinion leader για εταιρείες εμφυτευμάτων και οδοντιατρικών υλικών. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο  από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική και εμφυτεύματα. Κατέχει την θέση του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.

Χορηγός
southern implants hellas

Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020