ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Ασφαλής και αποτελεσματική επεξεργασία ριζικών σωλήνων με το περιστρεφόμενο σύστημα εργαλείων OneCurve®

Μη Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 | 21:00 – 22:30 Ώρα Ελλάδος | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητής: Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, DDS, MSc | Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα: Ασφαλής και αποτελεσματική επεξεργασία ριζικών σωλήνων με το περιστρεφόμενο σύστημα εργαλείων OneCurve®
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 | 21:00 – 22:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος DDS, MSc
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Περίληψη:
Η πλήρης χημικομηχανική επεξεργασία και έμφραξη του συστήματος των ριζικών σωλήνων αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας. Η μηχανική επεξεργσία σε συνδυασμό με τους διακλυσμούς έχει σα σκοπό να αφαιρέσει τα βακτήρια και το νεκροτικό ιστό. Τα εργαλεία ΝiTi έχουν φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι οδοντίατροι ασκούν την ενδοδοντία στην καθημέρα κλινική πράξη. Τα νεώτερα συστήματα υπόσχονται να κάνουν τη διαδικασία της μορφοποίησης γρήγορη και αποτελεσματική και με μικρό αριθμό εργαλείων.

Το OneCurve® είναι ένα επαναστατικό σύστημα μορφοποίησης των ριζικών σωλήνων με μοναδικά χαρακτηριστικά. Επιτρέπει την επιτυχή επεξεργασία των περισσοτέρων ριζικών σωλήνων με ένα μόνο εργαλείο τις περισσότερες φορές. Πρόσφατα, το σύστημα εμπλουτίστηκε με νέα εργαλεία που επιτρέπουν τον αποτελεσματικό καθαρισμών των περισσότερων πιθανών ανατομιών του ριζικού σωλήνα.

Ο σκοπός αυτής της διαδικτυακής παρουσίασης είναι να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου συστήματος εργαλείων και να εξηγήσει τα πλεονεκτήματά του ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην κλινική πράξη και σε κάθε κλινικό σενάριο. Επιπρόσθετα, θα μάθουν tips και tricks που θα κάνουν τη ζωή του οδοντιάτρου πιο εύκολη και το δρόμο προς την επιτυχία δίχως άγχος και πιο προβλέψιμο.

Θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη με το νέο ΜΜtooth, το οποίο αποτελεί την τέλεια τρισδιάστατη εκτυπωμένη αναπαράσταση ενός μόνιμου κάτω γομφίου μέσω μικροτομογραφίας. Το ΜΜtooth είναι φτιαγμένο από ένα υλικό που είναι παρόμοιο με την οδοντίνη, ώστε κάθε στάδιο της διαδικασίας, από την αυχενική διεύρυνση ως την τελική έμφραξη, να είναι συγκρίσιμο με την κλινική πραγματικότητα. Επίσης, είναι διαφανές ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή οπτική της κίνησης του εργαλείου εντός του ριζικού σωλήνα. Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα της εκτίμησης της επεξεργασίας και της τέλειας προσαρμογής του κυρίου κώνου για την τελική έμφραξη.

Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος DDS, MSc

Dr. Konstantinos KalogeropoulosΟ Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του τριετούς μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ενδοδοντία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό ενδοδοντολογικό ιατρείο στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί για 11 χρόνια με την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και δραστηριοποιείται στο χώρο της συνεχούς επιμόρφωσης των οδοντιάτρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συγγραφικό του έργο σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά έχει κλινικό προσανατολισμό και τα κλινικά περιστατικά του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά συγγράμματα.

Χορηγός

southern implants hellas
Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020