Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Ομιλητής

Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου

Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου

Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1994). Απέκτησε το δίπλωμα ειδίκευσης στην Περιοδοντολογία και τον τίτλο Master of Science από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης (1998) και διδακτορικό δίπλωμα στη Βιολογία Στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών (2010). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τού απονεμήθηκαν πολλά βραβεία και υποτροφίες, μεταξύ των οποίων υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για τις μεταπτυχιακές σπουδές του. Το 2006 απέκτησε το Δίπλωμα του American Board of Periodontology.
Υπήρξε Κλινικός Συνεργάτης (Clinical Associate) του Τμήματος Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tufts (1998) και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001 – 2008). Από το 2018 είναι Adjunct Faculty του Τμήματος Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tufts.
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν δημοσιευθεί εργασίες του σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και υπήρξε ομιλητής σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ελληνικά και διεθνή. Συμμετέχει ενεργά στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων, κυρίως μέσω των επιστημονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης. Στην Εταιρεία αυτή υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2007-2023) και Πρόεδρος (2021-2023) και είναι Συντονιστής του Προγράμματος Επαγγελματικής Επιμόρφωσης στα Οδοντικά Εμφυτεύματα.
Στο ιδιωτικό ιατρείο του ασκεί αποκλειστικά την Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία από το 1998.

Θέματα Σχετικά με τον ομιλητή

Μοιραστείτε το