Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Ομιλητής

Παναγιώτα Καρδαρά

Παναγιώτα Καρδαρά

DDS, Οδοντίατρος

Παναγιώτα Καρδαρά

Σύντομο Βιογραφικό

Η Παναγιώτα Καρδαρά , αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010 , μεταξύ των δέκα πρώτων του έτους της. Το χρονικό διάστημα 2010 έως 2012 εργαζόταν σε οδοντιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργάτης του εργαστηρίου Ενδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε ερευνητικές εργασίες και εθελοντικές δράσεις. Από το 2012 έως και το 2017 εργαζόταν ως γενική οδοντίατρος στην Ολλανδία σε ιδιωτικά οδοντιατρεία στη Χάγη όπου κυρίως διεκπεραίωνε θεραπείες αποκατάστασης ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών. Παράλληλα εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Erasmus στο Ρότερνταμ ως εξωτερικός συνεργάτης στο τμήμα της Παιδοδοντίας.

Με γνώμονα τη συνεχή ενημέρωση ώστε να μπορεί να προσφέρει είτε στον ενήλικα είτε στον παιδοδοντικό ασθενή το καλύτερο σχέδιο θεραπείας με βάση τη συντηρητική προσέγγιση και τις σύγχρονες τεχνικές, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σεμιναρίων στη Γενεύη με καθηγητές τους Dr.Dietschi και Pascal Magne στην Επανορθωτική Οδοντιατρική (αποκαταστάσεις, άμεσες/έμμεσες προσθίων και οπίσθιων δοντιών). Από το 2013-2017 ολοκλήρωσε έναν κύκλο σεμιναρίων στην ορθοδοντική όπου έλαβαν χώρα στο Amsterdam , και ολοκληρώθηκαν στο International University of Munster της Γερμανίας. Από το 2017 έως και σήμερα διαθέτει δυο ιδιωτικά οδοντιατρεία στη Μεσσηνία, όπου εργάζεται ως γενική οδοντίατρος και ασχολείται κυρίως με θεραπείες ενδοδοντίας και επανορθωτικής οδοντιατρικής σε παιδιά και ενήλικες, με τη χρήση μικροσκοπίου.

Από τον Ιανουάριο του 2024 φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ενδοδοντίας στο Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία. Έχει κάνει διάφορες παρουσιάσεις σε οδοντιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα καθώς και ενημερωτικές ομιλίες σε διάφορα σχολεία, σχολεία ειδικής αγωγής και κλινικές στην Χάγη της Ολλανδίας όπου ασχολούνται με την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Θέματα Σχετικά με τον ομιλητή

Μοιραστείτε το