ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Προσθετική ελάχιστης παρέμβασης. Κλινικά βήματα σε απλά και σύνθετα περιστατικά

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ομιλητής: Κωνσταντίνος Τσούτης Προσθετολόγος


Τσούτης Κωνσταντίνος Webinar

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 23 ΜΑΪΟΥ 2018 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Τσούτης Προσθετολόγος

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

Τα σύγχρονα ολοκεραμικά υλικά σε συνδυασμό με τις τεχνικές συγκόλλησης στους οδοντικούς ιστούς έχουν αλλάξει σημαντικά τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων απώλειας οδοντικής ουσίας. Πρωτόκολλα ελάχιστης παρέμβασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις μέρες μας σε ένα ευρύ φάσμα κλινικών καταστάσεων, από απλά και εντοπισμένα αισθητικά προβλήματα μέχρι σύνθετα προβλήματα γενικευμένης καταστροφής οδοντικών φραγμών, λόγω βρυγμού και διάβρωσης. Σε αυτό το webinar θα παρουσιαστούν τα κλινικά βήματα για τη βελτίωση του χαμόγελου με όψεις ελάχιστης οδοντικής παρασκευής (prep-less) και όψεις χωρίς καθόλου παρασκευή των δοντιών (non-prep). Σε σύνθετα περιστατικά με έντονη αποτριβή δοντιών θα αναλυθεί μια σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση για τη διαχείριση των αιτιολογικών παραγόντων και την αποκατάσταση με ελάχιστη παρέμβαση στους οδοντικούς οστούς.

Κωνσταντίνος Τσούτης
Προσθετολόγος
Ο Κωνσταντίνος Τσούτης γεννήθηκε τον Μάιο του 1978 στην Αθήνα. Το 2003 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή και το 2005 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 2009 με άριστα. Το 2013 παρακολούθησε μονοετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της American Academy of Craniofacial Pain στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης για τη θεραπευτική αντιμετώπιση στοματογναθοπροσωπικού πόνου και διαταραχών ύπνου. Από το 2006 μέχρι σήμερα διατηρεί ιδιωτική οδοντιατρική κλινική στην περιοχή τον Αμπελοκήπων με προσανατολισμό στην Κλινική Προσθετική, την Εμφυτευματολογία, τη θεραπεία κροταφογναθικών διαταραχών και την οδοντιατρική αντιμετώπιση ροχαλητού και υπνικής άπνοιας.
Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιού Αθηνών συμμετέχοντας στην εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στο αντικείμενο της Προσθετικής. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Αυστραλία, δίνοντας διαλέξεις για θέματα που αφορούν την Κλινική Προσθετική, τις αισθητικές ολοκεραμικές αποκαταστάσεις, τις κλινικές εφαρμογές των εμφυτευμάτων, τη θεραπεια κρανιογναθικών διαταραχών και την οδοντιατρική αντιμετώπιση του ροχαλητού και της άπνοιας ύπνου. Δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά οδοντιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας. της Εταιρείας Σύγχρονης Οδοντιατρικής και της American Academy of Dental Sleep Medicine.

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.