Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

04

Νοεμβρίου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2020

Ολοκληρώθηκε

Βρυγμός: φίλος ή εχθρός;

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Τετάρτη

,

04

Νοεμβρίου

,

2020

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητής:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σύμφωνα με τον πρόσφατα αναθεωρημένο ορισμό, ο βρυγμός είναι η επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα των μασητήριων μυών που χαρακτηρίζεται από σφίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών και/ή προώθηση ή σταθεροποίηση της κάτω γνάθου. Ταξινομείται σε δύο διακριτές κιρκάρδιες μορφές: βρυγμός κατά τη διάρκεια του ύπνου ή κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης. Σύμφωνα με το νέο σύστημα διάγνωσης, ο βρυγμός διαβαθμίζεται σε «εν δυνάμει (possible)», «πιθανό (probable)» και «βέβαιο (definite)». Παρόλο που ο βρυγμός για χρόνια είχε κατηγορηθεί μόνο για αρνητικές επιπτώσεις στο στοματογναθικό σύστημα, τα ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι πιθανόν να έχει και ευεργετικότατες επιδράσεις πράγμα που καθιστά την αντιμετώπισή του πολύ σημαντική τόσο για την υγεία του στοματογναθικού συστήματος όσο και για τη γενική υγεία του ασθενούς.

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 90% του webinar.

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα