Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

15

Μαΐου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2019

Ολοκληρώθηκε

Αιμοπεταλιακά συμπληρώματα (PLATELET RICH FIBRIN) στα πλαίσια της προ προσθετικής θεραπείας

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Τετάρτη

,

15

Μαΐου

,

2019

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90 λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητής:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

Περίληψη
Τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη σημασία στην αισθητική αποκατάσταση του χαμόγελου και της περιστοματικής περιοχής. Σαν οδοντίατροι όταν αποκαθιστούμε τα δόντια πρέπει να συνυπολογίσουμε τα χείλη και το πρόσωπο. Πολλές φορές όταν πρόκειται να γίνει προσθετική αποκατάσταση είναι απαραίτητη η προπροσθετική προετοιμασία τόσο των μαλακών όσο και των σκληρών ιστών μέσω της χρήσης του PRF (Platlet Rich Fibrin). Τα αιμοπετάλια κατέχουν σημαντικό ρόλο ως έμμορφα στοιχεία του αίματος που συμμετέχουν στο μηχανισμό της πήξης και της επούλωσης, λόγω της ικανότητας τους να δημιουργούν θρόμβους, απελευθερώνοντας πολλαπλούς αυξητικούς παράγοντες (όπως TGF-β, bFGF,PDG Fa-b, EGF,VEGF,CTGF) οι οποίοι προάγουν την κυτταρική αναγέννηση εάν παρέχονται σε σωστή αναλογία ποσότητας και συγκέντρωσης ώστε να μας δίνουν ικανοποιητικά και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα.

Το Πλάσμα πλούσιο σε Ινική (PRF) χρησιμοποιείται ευρύτατα τόσο ενδοστοματικά όσο και εξωστοματικά. Έχει αποδειχτεί βιβλιογραφικά ότι έχει αναγεννητικές ιδιότητες στον οστίτη ιστό, για αυτό και η χρήση του ενδείκνυται στη χειρουργική στόματος, στην εμφυτευματολογία και την περιοδοντολογία. Συντελεί στην ιστική και οστική αναγέννηση των ιστών καθώς και στη διατήρηση και αύξηση αυτών είτε σε συμβατική είτε σε επιεμφυτευματική αποκατάσταση. Εξωστοματικά, η χρήση παραγώγων αίματος σε ενέσιμη μορφή είναι σε θέση να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο του κάτω τριτημορίου του προσώπου και να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος λόγω της δημιουργίας νέων αιμοφόρων αγγείων και της ενεργοποίησης των ινοβλαστών για δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης. Το πρωτόκολλο «Cleopatra Technique” συνδυάζει την χρήση των δύο ενέσιμων μορφών ώστε το PRF να λειτουργήσει σαν βιολογικό ικρίωμα, που προσελκύει αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα και ρυθμίζει την σταθερή απελευθέρωση αυτών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ιστών.

Υποστηρικτές

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
Κλεοπάτρα Νακοπούλου
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα