ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Αιμοπεταλιακά συμπληρώματα (PLATELET RICH FIBRIN) στα πλαίσια της προ προσθετικής θεραπείας

Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλήτρια: Dr. Κλεοπάτρα Νακοπούλου

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα Σεμιναρίου: Αιμοπεταλιακά συμπληρώματα (PLATELET RICH FIBRIN) στα πλαίσια της προ προσθετικής θεραπείας και της βελτίωσης της περί στοματικής περιοχής μετά το πέρας της προσθετικής αποκατάστασης

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητές: Κλεοπάτρα Νακοπούλου , BSc, DDS, MSc, PhD
Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σεμινάριο Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευσης / 15-5-2019 / Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

Διαθέσιμη Επαναπροβολή

Περίληψη

Τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη σημασία στην αισθητική αποκατάσταση του χαμόγελου και της περιστοματικής περιοχής. Σαν οδοντίατροι όταν αποκαθιστούμε τα δόντια πρέπει να συνυπολογίσουμε τα χείλη και το πρόσωπο. Πολλές φορές όταν πρόκειται να γίνει προσθετική αποκατάσταση είναι απαραίτητη η προπροσθετική προετοιμασία τόσο των μαλακών όσο και των σκληρών ιστών μέσω της χρήσης του PRF (Platlet Rich Fibrin). Τα αιμοπετάλια κατέχουν σημαντικό ρόλο ως έμμορφα στοιχεία του αίματος που συμμετέχουν στο μηχανισμό της πήξης και της επούλωσης, λόγω της ικανότητας τους να δημιουργούν θρόμβους, απελευθερώνοντας πολλαπλούς αυξητικούς παράγοντες (όπως TGF-β, bFGF,PDG Fa-b, EGF,VEGF,CTGF) οι οποίοι προάγουν την κυτταρική αναγέννηση εάν παρέχονται σε σωστή αναλογία ποσότητας και συγκέντρωσης ώστε να μας δίνουν ικανοποιητικά και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα.

Το Πλάσμα πλούσιο σε Ινική (PRF) χρησιμοποιείται ευρύτατα τόσο ενδοστοματικά όσο και εξωστοματικά. Έχει αποδειχτεί βιβλιογραφικά ότι έχει αναγεννητικές ιδιότητες στον οστίτη ιστό, για αυτό και η χρήση του ενδείκνυται στη χειρουργική στόματος, στην εμφυτευματολογία και την περιοδοντολογία. Συντελεί στην ιστική και οστική αναγέννηση των ιστών καθώς και στη διατήρηση και αύξηση αυτών είτε σε συμβατική είτε σε επιεμφυτευματική αποκατάσταση. Εξωστοματικά, η χρήση παραγώγων αίματος σε ενέσιμη μορφή είναι σε θέση να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο του κάτω τριτημορίου του προσώπου και να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος λόγω της δημιουργίας νέων αιμοφόρων αγγείων και της ενεργοποίησης των ινοβλαστών για δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης. Το πρωτόκολλο «Cleopatra Technique” συνδυάζει την χρήση των δύο ενέσιμων μορφών ώστε το PRF να λειτουργήσει σαν βιολογικό ικρίωμα, που προσελκύει αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα και ρυθμίζει την σταθερή απελευθέρωση αυτών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ιστών.

Κλεοπάτρα Νακοπούλου , BSc, DDS, MSc, PhD

1985 : Bachelor of Science in Biology, GANNON University USA, 1991 : Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 1998 : Master degree στη Βιολογία Στόματος, Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, 1998 : Κλινική εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία, Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, 1993 -1998 : Επιστημονικός συνεργάτης Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, 2005 : Certificate Master Degree of SOLA Academy, Πανεπιστήμιο Βιέννης, 2007 : Εκπαίδευση στην Αισθητική της περιστοματικής περιοχής με τη χρήση fillers και αυξητικών παραγόντων, Beverly Hills California, 2008 : Associate Fellowship of WCLI (World Clinical Laser Institute), 2013 : Diplomate Certificate Degree of ICOI, 2015 : Διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2015: Επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού εργαστηρίου μυοσκελετικών παθήσεων του νοσοκομείου Κ.Α.Τ., 2015 : MSc στην Αισθητική Ιατρική, Queen Mary University of London, 2018 : Visiting Professor of Nicolae Testemitanu, Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ιατρικής και Φαρμακευτικής της Μολδαβίας, Δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέμα την Οστική αναγέννηση (GBR) με την χρήση P.R.P., P.R.F. implants and laser., Co-author of “Platelet Rich Fibrin in Regenerative Dentistry: Biological Background and Clinical Indications”, Wiley 2017, Ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια και συμμετοχή σε Hands – on courses για εμφυτεύματα, αυξητικούς παράγοντες, facial aesthetic και laser, Πιστοποιημένη εκπαιδευτής για εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στο P.R.F, Δημιουργός της CLEOPATRA TECHNIQUE TM για την αισθητική, Πρόεδρος της WAUPS Greece και WAUPS Aesthetica, Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας στοματικών εφαρμογών Laser (HELSOLA), Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και στην Τρίπολη όπου ασχολείται αποκλειστικά με την Περιοδοντολογία, τη μικροχειρουργική, το laser, τα εμφυτεύματα και την αισθητική του προσώπου.

Διαθέσιμη Επαναπροβολή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.

Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020