Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Διοργανωτής

Ελληνική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ)

eeathlo

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 187 Πειραιάς Ν. Αττικής ΤΚ.18535 Ελλάδα

Τηλ.Επικοινωνίας: 2104181444

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο σκοπός του Σωματείου είναι επιστημονικός και ειδικότερα:
1. Η έρευνα, συλλογή και δημοσίευση πληροφοριών για την πρόληψη και θεραπεία του τραύματος στην περιοχή του στόματος και του προσώπου και η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων και ατόμων (οδοντιατρικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα, αθλητικά σωματεία, προπονητές, αθλητές, γονείς, εκπαιδευτικοί).
2. Η εκπαίδευση, κλινική πρακτική, έρευνα και ενημέρωση των μελών στην Αθλητική Οδοντιατρική.
3. Η επιμόρφωση των οδοντιάτρων στην Αθλητική Οδοντιατρική, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στοματικής υγείας στα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τις αθλοπαιδιές.

ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ
Μέσα για την επιδίωξη του παραπάνω σκοπού είναι:
1. Η διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, επιμορφωτικών μαθημάτων και συνεδρίων με τη συμμετοχή επιφανών επιστημόνων, που έχουν αντικείμενο την Αθλητική Οδοντιατρική.
2. Η δημοσίευση επιστημονικών άρθρων και μελετών.
3. Η δημοσίευση εκλαϊκευμένων άρθρων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα γενικότερου ενδιαφέροντος, ομιλίες σε αθλητικούς χώρους και σχολεία, συμμετοχή σε ενημερωτικές εκπομπές.
4. Η συνεργασία με άλλες επιστημονικές εταιρείες, ιδρύματα και οργανώσεις δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που έχουν κοινούς στόχους με την εταιρεία μας.
5. Η διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση και προβολή των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων σε θέματα πρόληψης θεραπείας του τραύματος στην περιοχή του προσώπου και της κεφαλής, καθώς επίσης των παθολογικών καταστάσεων στην περιοχή του στόματος.
6. Η υποβολή προτάσεων προς τους αρμοδίους φορείς για την υιοθέτηση κανόνων και προληπτικών μέσων για την ασφαλή άσκηση και τη διατήρηση της οδοντοστοματοπροσωπικής ακεραιότητας και υγείας των ενασχολούμενων με αθλητικές δραστηριότητες.

Θέματα σχετικά με τον Οργανωτή

25

Νοεμβρίου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2020

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

Μοιράσου το