Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Διοργανωτής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας

Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας

Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 42, Δράμα, ΤΚ 66132

Τηλ.Επικοινωνίας: 2521022830

Ο Σύλλογός μας επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα με πλήρη αναδιοργάνωση όλων των λειτουργιών του και ανασύνταξη των δυνάμεών του. Εκτός από την πολλή δουλειά για την γραμματειακή κατάσταση του Συλλόγου (μητρώα-ταμείο-έγγραφα κλπ) που γίνεται και δεν φαίνεται, το πρώτο σημαντικό βήμα της προσπάθειας αυτής είναι η δημιουργία και λειτουργία αυτής της επίσημης ιστοσελίδας του.
Εδώ θα μπορείτε πλέον να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα θέματα που μας αφορούν, να έχετε βοήθεια σε πρακτικά ζητήματα, να επικοινωνείτε με το Σύλλογο.

Με τον επιχειρούμενο εκσυγχρονισμό του νόμου 1026/80, που διέπει τη λειτουργία Συλλόγων και Ε.Ο.Ο. και του Δεοντολογικού Κανονισμού, ο κλάδος ολόκληρος βρίσκεται σε φάση επαναπροσδιορισμού, με στόχο να αποκτήσει τα εφόδια και τα εργαλεία με τα οποία θα μπορέσει να ανταποκριθεί, στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, στις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις, αλλά και σε αυτές των ασθενών μας.

Είναι γεγονός ότι με τις συνεχώς αυξανόμενες επιβαρύνσεις (φορολογία-εισφορές κλπ), την παντελή απουσία του κράτους από την οδοντιατρική περίθαλψη, αλλά και την αδιαφορία του, η λειτουργία των οδοντιατρείων έχει γίνει πολύ δύσκολη έως προβληματική. Οι νέοι συνάδελφοι αδυνατούν να αποκτήσουν δικό τους ιατρείο και η μόνη διέξοδος είναι η φυγή στο εξωτερικό ή η απασχόληση με πενιχρή αμοιβή σε εταιρικά οδοντιατρεία-πολυοδοντιατρεία.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα, ο κλάδος θα πρέπει να αλλάξει οπτική, να κοιτάξει στην κατεύθυνση της συνεταιρικής-συναδελφικής Οδοντιατρικής (όχι της εταιρικής με ιδιοκτησιακό καθεστώς ξένο με εμάς) και από την άλλη πλευρά, να εξετάσει πώς, με δεδομένη την απουσία του κράτους, θα μπορέσει να βοηθήσει τους ασθενείς μας να αποκτήσουν οδοντιατρική περίθαλψη (ιδιωτικές ασφαλιστικές; συνεταιριστική ασφάλιση;).

Όμως, για να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συσπείρωση όλων μας γύρω από τα συλλογικά μας όργανα, Συλλόγους και Ε.Ο.Ο., η διάθεση και η θέληση για προσφορά και αγώνα.

Θέματα σχετικά με τον Οργανωτή

Μοιράσου το