ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Ασφαλής και αποτελεσματική αφαίρεση γουταπέρκας με το περιστρεφόμενο εργαλείο MicroMega Remover

Μη Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 | 21:00 – 22:30 Ώρα Ελλάδος | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητής: Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος DDS, MSc | Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα: Ασφαλής και αποτελεσματική αφαίρεση γουταπέρκας με το περιστρεφόμενο εργαλείο MicroMega Remover
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 | 21:00 – 22:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος DDS, MSc
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Περίληψη:
Ανεξάρτητα από το αν μια ενδοδοντική θεραπεία παρουσιάζει μια αποδεκτή ή όχι ακτινογραφική εικόνα, πολλές φορές ο σκοπός της ενδοδοντικής θεραπείας δεν έχει επιτευχθεί. Η πρόληψη εμφάνισης και η θεραπεία της περιακρορριζικής φλεγμονής αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της των θεραπειών μας. Όταν απαιτηθεί η επανάληψη μιας εξ αυτών διάφοροι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπ όψιν προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο συνδυασμός γουταπέρκας και φυράματος είναι το κύριο εμφρακτικό υλικό που συναντάμε εντός των ριζικών σωλήνων κατά τη διάρκεια μιας επανάληψης ενδοδοντικής θεραπείας. Κατά το παρελθόν, πολλές διαφορετικές μέθοδοι και υλικά όπως θερμότητα, υπέρηχοι, διαλύτες και εξειδικευμένα περιστρεφόμενα ή μη εργαλεία έχουν προταθεί για το σκοπό αυτό.

Το MicroMega Remover είναι ένα νέο περιστρεφόμενο εργαλείο για αφαίρεση γουταπέρκας από τους ριζικούς σωλήνες. Διαθέτει διάφορα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τη διαδικασία για την οποία έχει σχεδιαστεί ασφαλή και προβλέψιμη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αφάιρεση υλικών τύπου Thermafil. Βεβαίως, η διαδικασία της επανάληψης δεν περιλαμβάνει μόνο την αφαίρεση των παλαιών εμφρακτικών υλικών και αρκετές φορές η ύπαρξη παραλήψεων και λαθών περιπλέκει την κατάσταση. Η διόρθωση αυτών είναι πολλές φορές μια δύσκολη διαδικασία και απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός ώστε να μη δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλούμεθα να λύσουμε.

Ο σκοπός αυτής της διαδικτυακής παρουσίασης είναι να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου εργαλείου και να εξηγήσει τα πλεονεκτήματά του ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην κλινική πράξη και σε κάθε κλινικό σενάριο. Επιπρόσθετα, θα μάθουν tips και tricks που θα κάνουν τη ζωή του οδοντιάτρου πιο εύκολη και το δρόμο προς την επιτυχία δίχως άγχος και πιο προβλέψιμο.

Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος DDS, MSc

Dr. Konstantinos KalogeropoulosΟ Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του τριετούς μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ενδοδοντία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό ενδοδοντολογικό ιατρείο στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί για 11 χρόνια με την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και δραστηριοποιείται στο χώρο της συνεχούς επιμόρφωσης των οδοντιάτρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συγγραφικό του έργο σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά έχει κλινικό προσανατολισμό και τα κλινικά περιστατικά του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά συγγράμματα.

Χορηγός

southern implants hellas
Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020