Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Ομιλητής

kapagiannidis-dimitrios

Δημήτριος Καπαγιαννίδης

kapagiannidis-dimitrios

Σύντομο Βιογραφικό

Εισαγωγή στην Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων το 1974. Εγγραφή στην οδοντοτεχνική «Σχολή Παστέρ» διετούς φοίτησης το 1976. Εξάσκηση της κλινικής οδοντιατρικής και κατασκευής των δοντιών από το 1980. Το 1995 παρακολούθηση του κλινικού μεταπτυχιακού μονοετούς προγράμματος του NYU στην εμφυτευματολογία. Εγγραφή στο μεταπτυχιακό τριετές πρόγραμμα της Προσθετικής του ΑΠΘ (1997-2000).
Η διδακτική εμπειρία περιλαμβάνει: Βοηθός εργαστηρίων στην οδοντοτεχνική «Σχολή Παστέρ» επί διετία (1979-1980). Κλινικός βοηθός στη προσθετική του ΑΠΘ (2001-2007). Ευρύτατη συμμετοχής σε συνέδρια και πρακτικά σεμινάρια με θέματα την οπτική συμπεριφορά των δοντιών και το αποκαταστατικών αισθητικών υλικών. Επίσης παρουσιάσεις κλινικών θεμάτων σύγκλεισης και λειτουργίας των δοντιών.
Συγγραφή κλινικού βιβλίου με θέμα: «Το χρώμα ως παράμετρος της αισθητικής των δοντιών». Βασικές αρχές χρωματομετρίας. Πρώτος τόμος. University Studio Press. 2006.
Επίσης συγγραφή άρθρων με θέματα αισθητικής οδοντιατρικής (χρώμα, μορφή, φωτογραφία).
Τα σύγχρονα επιστημονικά και κλινικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την λειτουργία και αισθητική των συμβατικών και επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων.

Θέματα Σχετικά με τον ομιλητή

16

Δεκεμβρίου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2020

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

Μοιραστείτε το