Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Ομιλητής

Νικόλαος Κ. Γατσέλης

Νικόλαος Κ. Γατσέλης

Νικόλαος Κ. Γατσέλης

Σύντομο Βιογραφικό

Ο κ. Νικόλαος Κ. Γατσέλης υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας στην Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο, Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα Ήπατος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Π.Γ.Ν.Λ.).

Αποφοίτησε το 2001 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) και το 2006 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή επίσης στην Ιατρική Σχολή του Π.Θ.  Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία από το 2004-2008 στην Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο του Π.Θ. στο Π.Γ.Ν.Λ. υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Γ.Ν. Νταλέκου και το 2009 υπηρέτησε ο Επικουρικός Επιμελητής στην ίδια Κλινική. Στη συνέχεια, μεταξύ 2010-2011, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο “French National Reference Center for Viral Hepatitis B, C and delta” και “Research Team – Pathophysiology and Therapy of Chronic Viral Hepatitis”, στο Νοσοκομείο του Παρισιού Hospital Henri Mondor υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή J-M. Pawlotsky. Με την επιστροφή του ασκεί το ιατρικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο στην Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο του Π.Θ. στο Π.Γ.Ν.Λ. διαδοχικά ως Επιμελητής Β΄(2011-2013), Λέκτορας (2013-2014, εκλογή το 2010), Επίκουρος Καθηγητής (2014-2020) και Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας (2020-σήμερα). Από το 2019 είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην ηπατολογία και συγκεκριμένα στις αυτοάνοσες ηπατικές ασθένειες και στη χρόνια ιογενή ηπατίτιδα. Συμμετέχει ως συν-ερευνητής σε 36 διεθνείς και 17 εθνικές κλινικές μελέτες. Ύπηρξε μέχρι στιγμής προσκεκλημένος ομιλητής σε 15 διεθνή και 84 εθνικά συνέδρια. Συμμετείχε επίσης με προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις σε 211 διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει βραβευτεί με 19 διακρίσεις μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων υποτροφιών, ιατρικών διαγωνισμών και βραβείων για τις καλύτερες ανακοινώσεις σε συνέδρια. Από τον Φεβρουάριο του 2020, ασχολείται με τη διαχείριση ασθενών με COVID-19 στη Μονάδα Λοιμώξεων της Παθολογικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν.Λ.

Ο κ. Νικόλαος Κ. Γατσέλης συμμετείχε μέχρι στιγμής σε 92 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα περιοδικά με περισσότερες από 3200 αναφορές στο Google Scholar (h-index=30) και 2000 στο Scopus (h-index=24). Είναι κριτής σε 48 και μέλος της εκδοτικής ομάδας σε 11 διεθνή περιοδικά.

Θέματα Σχετικά με τον ομιλητή

Μοιραστείτε το