Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

01

Απριλίου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2021

Ολοκληρώθηκε

Η άσκηση της Οδοντιατρικής στον καιρό της πανδημίας Covid 19

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Πέμπτη

,

01

Απριλίου

,

2021

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90 λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητές:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Παθολογική Κλινική & Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο, Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα του Ήπατος, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ WEBINAR
Γεώργιος Ν. Νταλέκος, Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής & Ομώνυμου Ερευνητικού Εργαστηρίου

ΑΝΑΛΥΣΗ WEBINAR
Επιδημιολογία του ιού SARS-CoV-2 – Τρόποι μετάδοσης – Εμβόλια
Διάρκεια 30 min (με τη συζήτηση)
Νικόλαος Κ. Γατσέλης
Ο ιός SARS-CoV-2 απομονώθηκε για πρώτη φορά στη Wuhan της Κίνας τον Ιανουάριο του 2020 ως ο αιτιολογικός παράγοντας σοβαρής πνευμονίας. Έκτοτε η νόσος εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλο τον κόσμο και από τον Μάρτιο του 2020 βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας. Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την ομιλία. Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί μέσω επαφής με επιφάνειες πρόσφατα μολυσμένες με σταγονίδια, αν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής των χεριών. Ριζική αποτελεσματική θεραπεία δεν υπάρχει προς το παρόν, ωστόσο διάφορα εμβόλια έχουν παρασκευαστεί και χορηγούνται με στόχο την ανάπτυξη του τείχους ανοσίας που είναι απαραίτητο για την αναχαίτιση της μεταδοτικότητας.

Η διαχείριση του οδοντιατρικού ασθενή στο ιατρείο στη διάρκεια της πανδημίας
Covid-19 Διάρκεια 30 min (με τη συζήτηση)
Μάριος Ε.Μιχαήλ DDS, MSc
Σκοπός της παρουσίασης είναι η παράθεση οδηγιών για την ασφαλέστερη διαχείριση των ασθενών στο οδοντιατρείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τόσο για την προστασία οδοντιάτρου και βοηθητικού προσωπικού, όσο και των ασθενών. Θα αναφερθούμε στη σημασία της τηλεφωνικής επικοινωνίας και διαλογής, στην υποδοχή του ασθενή στο ιατρείο και την κατάλληλη διαμόρφωση της αίθουσας αναμονής, στη λήψη ιατρικού ιστορικού και ιστορικού σχετικά με τη νόσο COVID-19, στη λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας, αλλά και ατομικών μέσων προστασίας, στη διαχείριση του ασθενή και στην αποστείρωση εργαλείων και απολύμανση επιφανειών μετά την αποχώρησή του. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο διαχείρισης του ασθενή από την στιγμή της τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί μας μέχρι και την ασφαλή υποδοχή του επόμενου ασθενή.

Αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19 – Συμπεράσματα
Διάρκεια 30 min (με τη συζήτηση)
Γεώργιος Ν. Νταλέκος
Η κλινική εικόνα λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 κυμαίνεται από εντελώς ασυμπτωματική μέχρι σοβαρή πνευμονία και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) που μπορεί να απαιτεί διασωλήνωση. Καθώς αποτελεσματική ειδική θεραπεία έναντι του ιού SARS-CoV-2, sε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19, η έγκαιρη διακοπή της φλεγμονώδους διαδικασίας από τον ιό με τη χρήση συνδυαστικών θεραπειών φαίνεται να είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 90% του webinar.

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα