Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Ομιλητής

kasampali

Κασάμπαλη Μαρία

kasampali

Σύντομο Βιογραφικό

Η Κασάμπαλη Μαρία είναι ενδοδοντολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη της Λάρισας, στο οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την Ενδοδοντολογία εδώ και 10 χρόνια.  Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Η Κασάμπαλη Μαρία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Έζησε όλα τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην πόλη της Δράμας. Το 2000 εισήχθη, μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), από την οποία και αποφοίτησε το Δεκέμβριο του 2006. Το Σεπτέμβριο του 2007 επιλέχθηκε στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία της Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. και το 2010, μετά την ολοκλήρωση και της διπλωματικής της διατριβής, λαμβάνει τον τίτλο της Ενδοδοντολόγου. Τον Ιούνιο του 2019 ολοκλήρωσε το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό “Άριστα”.

Σε ερευνητικό επίπεδο, από την έναρξη της ειδίκευσής της στην Ενδοδοντολογία έως σήμερα, έχει δώσει διαλέξεις σε 5 διεθνή συνέδρια, με κορυφαίο το Παγκόσμιο Συνέδριο Ενδοδοντολογίας (IFEA 2010), στο οποίο παρουσιάστηκε τμήμα της διπλωματικής της διατριβής. Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι συμμετοχές της σε πανελλήνια συνέδρια, καθώς και σε συνέδρια τοπικών οδοντιατρικών συλλόγων. Στα πλαίσια της ερευνητικής της δράσης, συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά Ενδοδοντολογίας, καθώς και παρακολουθήσεις επιστημονικών εκδηλώσεων Ενδοδοντολογικού αντικειμένου, τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η γιατρός είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων. Από το 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας, συμμετέχοντας ενεργά στη συνεχή επιστημονική επιμόρφωση των οδοντιάτρων της περιφέρειας. Το 2018 αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας και το 2020 τη θέση του Αντιπροέδρου της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας.

Θέματα Σχετικά με τον ομιλητή

Μοιραστείτε το