ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Η ψηφιακή πλήρως αυτοματοποιημένη εξέλιξη της μηχανικής επεξεργασίας στην αρχική και επαναληπτική ενδοδοντική θεραπεία

Μη Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Θέμα: Η ψηφιακή πλήρως αυτοματοποιημένη εξέλιξη της μηχανικής επεξεργασίας στην αρχική και επαναληπτική ενδοδοντική θεραπεία. | Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 | Ελλάδος | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητής: Αντώνης Χανιώτης | Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα: Η ψηφιακή πλήρως αυτοματοποιημένη εξέλιξη της μηχανικής επεξεργασίας στην αρχική και επαναληπτική ενδοδοντική θεραπεία.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 | 21:00 – 22:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητής: Αντώνης Χανιώτης
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Περίληψη:
Η εσωτερική ανατομία των ανθρωπίνων δοντιών κρύβει ένα πολύπλοκο σύστημα αναστομωτικών σωλήνων. Η επαρκής, αποτελεσματική και ασφαλής απολύμανση, επεξεργασία και έμφραξη αυτού του συστήματος παραδοσιακά αποτελούσε το καλύτερο εχέγγυο για μια επιτυχημένη ενδοδοντική θεραπεία, αλλά και το μεγαλύτερο σημείο διαμάχης μεταξύ κλινικών, ερευνητών και εταιρειών. Πρόσφατα, ένα καινούργιο σύστημα μηχανοκίνητων εργαλείων νικελίου τιτανίου εισήχθη στην αγορά για την ασφαλέστερη και ανατομικά καθοδηγουμένη μορφοποίηση των ριζικών σωλήνων. Το σύστημα αυτό ονομάστηκε ελεγχόμενης μνήμης και περιλαμβάνει τα συστήματα HyFlex CM & EDM. Πρόσφατα το σύστημα HyFlex απέκτησε και ένα καινούργιο εργαλείο για την επανάληψη των ενδοδοντικών θεραπειών. Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση μιας καινούργιας τεχνικής επεξεργασίας με τα συστήματα ελεγχόμενης μνήμης καθώς και η παρουσίαση της πλήρως ατμοποιημένης εξέλιξης της τεχνικής με το νέο μοτέρ ενδοδοντίας Jeni και την κίνηση twist on τόσο για την αρχική όσο και την επαναληπτική ενδοδοντική θεραπεία.

Εκπαιδευτικοί στόχοι:

1. Παρουσίαση της απτικής ενεργοποίησης των μηχανοκίνητων συστημάτων ελεγχόμενης μνήμης.
2. Επεξεργασία κεκκαμένων και δισκεκκαμένων ριζικών σωλήνων με το σύστημα HyFlex CM.
3. Επεξεργασία κεκκαμένων και δισκεκκαμένων ριζικών σωλήνων με το σύστημα HyFlex EDM.
4. Πλήρως ατμοποιημένη επεξεργασία κεκκαμένων και δισκεκκαμένων ριζικών σωλήνων με το νέο μοτέρ Jeni και την κίνηση twist on.
5. Εφαρμογή του νέου εργαλείου HyFlex Remover κατά την επανάληψη ενδοδοντικών θεραπειών σε διαφορετικά εμφρακτικά υλικά.

Αντώνης Χανιώτης DDS, MSc

Dr. Antoniw ChaniotisΟ Χανιώτης Αντώνης είναι απόφοιτος της οδοντιατρικής σχολής Αθηνών (1998). Το 2003 ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ενδοδοντία της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2003 και έπειτα διατηρεί ιατρείο εξειδικευμένο στην μικροσκοπική ενδοδοντία.
Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2012 τιμήθηκε με την θέση του επισκέπτη καθηγητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενδοδοντίας του πανεπιστημίου του Warwick, Warwick Dentistry, The University of Warwick, UK.
Έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια σε όλο τον κόσμο και το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Περιστατικά του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συγγράμματα. Διατελεί εισηγητής σε εξειδικευμένα θέματα ενδοδοντίας σε διεθνείς πλατφόρμες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην οδοντιατρική. Διατελεί opinion leader της Coltene για θέματα Ενδοδοντίας σε όλο τον κόσμο.
Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας , certified member of the European society of Endodontology (ESE), Reviewer για το International Endodontic Journal, board member of Αcademy of Microscope Enhanced Dentistry (AMED).

Χορηγός

southern implants hellas
Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020