Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

31

Μαρτίου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2021

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

Βιοενεργά υλικά σε παθολογικές βλάβες πολφού, νεογιλών και νεαρών μονίμων δοντιών

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Τετάρτη

,

31

Μαρτίου

,

2021

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90 λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητής:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

1,5 CPD Credit Hours

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Τα βιοενεργά υλικά αποτελούν μία πολλά υποσχόμενη ομάδα υλικών με κύριο χαρακτηριστικό την βιολογική τους συμπεριφορά ως προς τους ιστούς. Στην οδοντιατρική, η συχνότερη εφαρμογή τους και αυτή με την περισσότερη τεκμηρίωση είναι στην αντιμετώπιση πολφικών βλαβών. Στόχος αυτής της ομιλίας είναι η παρουσίαση: α) του μηχανισμού δράσης β) της τεκμηρίωσης της κλινικής χρήσης των βιοενεργών υλικών σε νεογιλά και νεαρά μόνιμα δόντια και γ) της πρακτικής εφαρμογή τους στην καθημερινή κλινική πράξη.
Bιοενεργότητα είναι η ιδιότητα ενός υλικού για να προάγει το σχηματισμό ένωσης που μοιάζει με απατίτη, όταν βυθίζεται σε προσομοιωμένο σωματικό υγρό, για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Παρά το γεγονός ότι η βιοενεργότητα αποτελεί σημαντικό μέρος των ιδιοτήτων του υλικού, οι κλινικές του επιδόσεις παραμένουν πρωταρχικές για τη χρήση του στην οδοντιατρική πράξη. Μέχρι σήμερα το κλασσικό ΜΤΑ αποτελεί το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο για θεραπείες διατήρησης της ζωτικότητας του πολφού (έμμεση και άμεση κάλυψη, πολφοτομή) αλλά και για ενδοδοντική θεραπεία σε δόντια με ατελή σχηματισμό ρίζας. Μεγάλος αριθμός άλλων υλικών ( BioAggregate, Biodentine, BioRoot RCS, calcium-enriched mixture cement, Endo-CPM, Endocem, EndoSequence, EndoBinder, EndoSeal MTA, iRoot, MicroMega MTA, MTA Bio, MTA Fillapex, MTA Plus, NeoMTA Plus, OrthoMTA, Quick-Set, RetroMTA, Tech Biosealer and TheraCal LC) αναφέρεται ότι έχουν ανάλογες ιδιότητες με το ΜΤΑ χωρίς τα μειονεκτήματα του. Οι μελέτες που υπάρχουν για την χρήση όλων αυτών των υλικών δείχνουν καλά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι αρκετές από αυτές παρουσιάζουν και αρκετά μειονεκτήματα όσον αφορά στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση τους. Η χρήση τους σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες έχει θεαματικά πολλές φορές αποτελέσματα, ωστόσο η επιλογή των υλικών και οι εφαρμοζόμενες τεχνικές θα πρέπει πάντα να ακολουθούν τα διεθνή πρωτόκολλα.

Υποστηρικτές

Avalon biomed Bianex

Το webinar πραγματοποιείται στα πλάισια του εκπαιδευτικού Κύκλου “Modern Clinical Endodontic Concepts” από το Ινστιτούτο Μέριμνα και τον Σύλλογο Ελλήνων Ενδοδοντολόγων.

Με ποιον τρόπο λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης του Webinar;
Πιστοποιητικό παρακολούθησης για το συγκεκριμένο Webinar, λαμβάνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το μέγιστο 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση πιστοποιητικού, είναι η παρακολούθηση τουλάχιστον του 90% της ζωντανής μετάδοσης του webinar.

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα