20

Ιανουαρίου

2021

20:00 Ώρα Ελλάδας

Νέο Live Webinar

20

Ιανουαρίου

2021

Νέο Live Webinar

Επείγοντα Περιστατικά στην Ενδοδοντία

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Τετάρτη

,

20

Ιανουαρίου

,

2021

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90 λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητής:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

1,5 CPD Credit Hours

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση του οξέος πόνου του δοντιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της οδοντιατρικής φροντίδας. Ως επείγον ενδοδοντικό περιστατικό, χαρακτηρίζεται ο πόνος ή το οίδημα που μπορεί να προκληθεί από διάφορες φάσεις της μόλυνσης και της φλεγμονής του πολφού ή των περιακρορριζικών ιστών. Η αντιμετώπιση του, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο ημερήσιο πρόγραμμα ενός ιατρείου, ωστόσο αποτελεί μια πολύτιμη προσφορά για τον οδοντιατρικό ασθενή. Αν και η έλλειψη επαρκούς χρόνου μπορεί να προκαλέσει τροχοπέδη στην ενδεδειγμένη οδοντιατρική θεραπεία, οι προσεγγίσεις που θα λαμβάνονται συστήνεται να μην επηρεάζουν με μη αναστρέψιμο τρόπο το τελικό σχέδιο θεραπείας. Συνεπώς, η διάγνωση και η αξιολόγηση της πρόγνωσης καθώς και η λεπτομερής ενημέρωση του ασθενή για τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας, αποτελούν κριτικά σημεία της διαχείρισης του επείγοντος.
Οι αιτίες πρόκλησης πόνου του δοντιού είναι συνήθως τερηδόνα, εκτεταμένες ή ανεπαρκείς αποκαταστάσεις καθώς και το οδοντικό τραύμα. Πόνος σχετιζόμενος με διαταραχές σύγκλεισης μπορεί επίσης να μιμηθεί επείγον περιστατικό. Υπάρχουν ακόμα περιστατικά με πόνο στη στοματοπροσωπική περιοχή , ο οποίος είναι μη οδοντογενούς αιτιολογίας. Ωστόσο, περίπου το 85% όλων των επειγόντων αφορά στη βλάβη στον πολφό ή τους περιακρορριζικούς ιστούς, η οποία χρήζει αντιμετώπισης με ενδοδοντική θεραπεία είτε εξαγωγή. Συνοψίζοντας, ο σκοπός της παρουσίασης αυτής, είναι η αναγνώριση και συστηματική προσέγγιση του επείγοντος ενδοδοντικού περιστατικού, μέσω μιας ακριβούς διάγνωσης και κλινικής παρέμβασης.

Υποστηρικτές

Το webinar πραγματοποιείται στα πλάισια του εκπαιδευτικού Κύκλου “Modern Clinical Endodontic Concepts” από το Ινστιτούτο Μέριμνα και τον Σύλλογο Ελλήνων Ενδοδοντολόγων.

Με ποιον τρόπο λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης του Webinar;
Πιστοποιητικό παρακολούθησης για το συγκεκριμένο Webinar, λαμβάνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το μέγιστο 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση πιστοποιητικού, είναι η παρακολούθηση τουλάχιστον του 90% της ζωντανής μετάδοσης του webinar.

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
Πιπερίδου Μυρτώ
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
Η πλατφόρμα των Webinars είναι μία ευγενική προσφορά προς τους οδοντιάτρους από την φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να γίνει ένα ενδιαφέρον γνωστικό εργαλείο για τον σύγχρονο οδοντίατρο, πραγματοποιώντας νέα διαδραστικά live σεμινάρια και αναδεικνύοντας ενδιαφέροντα οδοντιατρικά βίντεο, εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα από τον συνάδελφο.
Μείνετε Ενημερωμενοι
Το Ινστιτούτο Μέριμνα υπόκειται στους όρους και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον νέο κανονισμό EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR)

Copyright © 2020 Ινστιτούτο Μέριμνα Κε.Δι.Βι.Μ.1. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Η χρήση του ιστότοπου σε όλα τα επίπεδα χρήσης πραγματοποιείται δωρεάν και διέπεται από τους Όρους και τις Προϋποθέσεις νόμιμης χρήσης.

Σημείωση ασφάλειας *: Οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς χρέωση και κατά συνέπεια δεν θα ζητηθεί ποτέ από τον συγκεκριμένο ιστότοπο προσωπικές πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού.