Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

20

Ιανουαρίου

20:00 Ώρα Ελλάδας

2021

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

Επείγοντα Περιστατικά στην Ενδοδοντία

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Τετάρτη

,

20

Ιανουαρίου

,

2021

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90 λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητής:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

1,5 CPD Credit Hours

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση του οξέος πόνου του δοντιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της οδοντιατρικής φροντίδας. Ως επείγον ενδοδοντικό περιστατικό, χαρακτηρίζεται ο πόνος ή το οίδημα που μπορεί να προκληθεί από διάφορες φάσεις της μόλυνσης και της φλεγμονής του πολφού ή των περιακρορριζικών ιστών. Η αντιμετώπιση του, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο ημερήσιο πρόγραμμα ενός ιατρείου, ωστόσο αποτελεί μια πολύτιμη προσφορά για τον οδοντιατρικό ασθενή. Αν και η έλλειψη επαρκούς χρόνου μπορεί να προκαλέσει τροχοπέδη στην ενδεδειγμένη οδοντιατρική θεραπεία, οι προσεγγίσεις που θα λαμβάνονται συστήνεται να μην επηρεάζουν με μη αναστρέψιμο τρόπο το τελικό σχέδιο θεραπείας. Συνεπώς, η διάγνωση και η αξιολόγηση της πρόγνωσης καθώς και η λεπτομερής ενημέρωση του ασθενή για τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας, αποτελούν κριτικά σημεία της διαχείρισης του επείγοντος.
Οι αιτίες πρόκλησης πόνου του δοντιού είναι συνήθως τερηδόνα, εκτεταμένες ή ανεπαρκείς αποκαταστάσεις καθώς και το οδοντικό τραύμα. Πόνος σχετιζόμενος με διαταραχές σύγκλεισης μπορεί επίσης να μιμηθεί επείγον περιστατικό. Υπάρχουν ακόμα περιστατικά με πόνο στη στοματοπροσωπική περιοχή , ο οποίος είναι μη οδοντογενούς αιτιολογίας. Ωστόσο, περίπου το 85% όλων των επειγόντων αφορά στη βλάβη στον πολφό ή τους περιακρορριζικούς ιστούς, η οποία χρήζει αντιμετώπισης με ενδοδοντική θεραπεία είτε εξαγωγή. Συνοψίζοντας, ο σκοπός της παρουσίασης αυτής, είναι η αναγνώριση και συστηματική προσέγγιση του επείγοντος ενδοδοντικού περιστατικού, μέσω μιας ακριβούς διάγνωσης και κλινικής παρέμβασης.

Υποστηρικτές

Το webinar πραγματοποιείται στα πλάισια του εκπαιδευτικού Κύκλου “Modern Clinical Endodontic Concepts” από το Ινστιτούτο Μέριμνα και τον Σύλλογο Ελλήνων Ενδοδοντολόγων.

Με ποιον τρόπο λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης του Webinar;
Πιστοποιητικό παρακολούθησης για το συγκεκριμένο Webinar, λαμβάνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το μέγιστο 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση πιστοποιητικού, είναι η παρακολούθηση τουλάχιστον του 90% της ζωντανής μετάδοσης του webinar.

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα