Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρου

Διοργανωτής

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (ΕΠΕ)

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (ΕΠΕ)

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (ΕΠΕ)

Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (ΕΠΕ) είναι ο επίσημος επιστημονικός φορέας των Ελλήνων Παιδοδοντιάτρων, αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πλέον καταξιωμένες επιστημονικές εταιρείες της Ελλάδας και έχει βραβευτεί για την προσφορά της με τον ΕΠΑΙΝΟ από την Ακαδημία Αθηνών, το 2001.
Ο σκοπός της εταιρείας είναι επιστημονικός και επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και έρευνα στην Παιδοδοντιατρική, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στοματικής υγείας στα παιδιά και στους έφηβους καθώς και στα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα η ΕΠΕ συμβάλει ενεργά στην επαγγελματική επιμόρφωση των οδοντιάτρων για κάθε σχετική εξέλιξη τόσο στο γενικότερο χώρο της υγείας του παιδιού όσο και στην ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής.

Τέλος έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα σε ομάδες του πληθυσμού που έχουν αυξημένες ανάγκες. Η ΕΠΕ διοργανώνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων και εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό «Παιδοδοντιατρική» όπου δημοσιεύονται έγκυρες επιστημονικές μελέτες. Με την καθιέρωση της Μοριοδότησης της Επαγγελματικής Επιμόρφωσης των Οδοντιάτρων από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η ΕΠΕ είναι από τις πρώτες επιστημονικές εταιρείες που έλαβε έγκριση παρόχου Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης των Οδοντιάτρων.

Στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας που την χαρακτηρίζει από την ίδρυση της, η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία, πραγματοποιεί συνεχώς δράσεις σε ιδρύματα και φορείς που υποστηρίζουν ειδικές κοινωνικές ομάδες και άτομα με αναπηρία. Παιδοδοντίατροι μέλη της Εταιρείας προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους εξετάζοντας, καταγράφοντας και συμβουλεύοντας γονείς, δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς. Οι περισσότερες κοινωνικές δράσεις της ΕΠΕ έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, τα Παιδικά Χωριά SOS και τα Φωτεινά Χαμόγελα.

Η ΕΠΕ είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην International Association of Paediatric Dentistry και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της από το 1970, ενώ μέλη της στήριξαν την ίδρυση της European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD) το 1990.

Από την ίδρυση της  Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιηθεί ένας εντυπωσιακός αριθμός επιστημονικών εκδηλώσεων.

  • 43 Πανελλήνια Συνέδρια
  • 2 Παγκόσμια Συνέδρια
  • 1 Πανευρωπαϊκό Συνέδριο
  • 22 Σεμινάρια Συνεχούς Επιμόρφωσης
  • 11 Ημερίδες Συνεχούς Επιμόρφωσης
  • 3 Interim Seminars της  European Academy of Paediatric Dentistry
  • 1 Σεμινάριο με την Ισραηλινή Παιδοδοντική Εταιρεία.

Θέματα σχετικά με τον Οργανωτή

Μοιράσου το