Προσφορά Εργασίας Για οδοντιάτρους

15

Μαΐου

2020

20:00 Ώρα Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

15

Μαΐου

2020

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

3D Aπεικόνιση στην Κλινική Ενδοδοντολογία – Δυνατότητες και περιορισμοί

Μη διαθέσιμη Επαναπροβολή

Νέο Live Webinar

Ημερομηνία:

Πέμπτη

,

15

Μαΐου

,

2020

Ώρα:

20:00 Ώρα Ελλάδας

Διάρκεια:

90 λεπτά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Ομιλητής:

Διοργάνωση:

Πιστοποιημένες Ώρες:

Περίληψη:
Ο απεικονιστικός έλεγχος αποτελεί πολύτιμο διαγνωστικό μέσο στην Οδοντιατρική και ειδικότερα στην Ενδοδοντολογία. Οι ακτινογραφίες, αν και αποτελούν την κύρια απεικονιστική εξέταση, προσφέρουν περιορισμένες πληροφορίες καθώς αποτελούν την απεικόνιση τρισδιάστατων ανατομικών δομών σε δύο διαστάσεις.

Η παρουσίαση θα δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της Κωνικής Δέσμης Υπολογιστικής Τομογραφίας CBCT και τις εφαρμογές της στη διάγνωση κλινικών περιστατικών ενδοδοντικής αιτιολογίας.

Θα γίνει επίδειξη σε ανασυνθέσεις CBCT της φυσιολογικής ανατομίας και των παθολογικών καταστάσεων που ενδιαφέρουν τον οδοντίατρο, ερμηνεία και εξοικείωση με την τρισδιάστατη εικόνα, αναγνώριση σφαλμάτων και ψευδενδείξεων (artifacts) και ανάλυση κλινικών περιστατικών μέσω των οποίων θα αναδειχθούν οι δυνατότητες και οι περιορισμοί στην απεικόνιση CBCT προκειμένου να αποκτάται η βέλτιστη και καταλληλότερη διαγνωστική πληροφορία.

Επιπρόσθετα θα αναλυθούν τα κριτήρια παραπομπής ασθενών για CBCT με βάση τις υπάρχουσες κατευθυντήριες οδηγίες της ΑΑΕ – ΑΑΟΜR και της ESE.

Τέλος θα συζητηθεί η επίδραση της ΥΤΚΔ στην επιλογή του θεραπευτικού σχήματος καθώς επίσης και στο αποτέλεσμα της θεραπευτικής παρέμβασης

Υποστηρικτές

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
tsompanidis
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να γίνει ένα ενδιαφέρον γνωστικό εργαλείο για τον σύγχρονο οδοντίατρο, πραγματοποιώντας νέα διαδραστικά live σεμινάρια και αναδεικνύοντας ενδιαφέροντα οδοντιατρικά βίντεο, εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα από τον συνάδελφο.
Μείνετε Ενημερωμενοι
Το Ινστιτούτο Μέριμνα υπόκειται στους όρους και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον νέο κανονισμό EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR)
Copyright © 2021 Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. Η χρήση του ιστότοπου σε όλα τα επίπεδα χρήσης πραγματοποιείται δωρεάν και διέπεται από την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους και τις Προϋποθέσεις νόμιμης χρήσης.
Σημείωση ασφάλειας *: Η συμμέτοχή και η παρακολούθηση των webinars παρέχονται χωρίς χρέωση. Kατά συνέπεια δεν θα σας ζητηθούν ποτέ από τον συγκεκριμένο ιστότοπο προσωπικές πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού.