ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Εκπλήρωση των αισθητικών απαιτήσεων της πρόσθιας περιοχής

Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: 6 Νοεμβρίου 2019 | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητής: Prof. Κωνσταντίνος Μιχαλάκης

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα:Εκπλήρωση των αισθητικών απαιτήσεων της πρόσθιας περιοχής: Μία μεγάλη πρόκληση για τον αποκαταστατικό οδοντίατρο.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 6 Νοεμβρίου 2019 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Μιχαλάκης , Αν. Καθηγητής στον τομέα Προσθετικής στο Α.Π.Θ.
Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σεμινάριο Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευσης / 6-11-2019 / Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

 

Παρακολουθήστε το Webinar

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η αποκατάσταση της πρόσθιας αισθητικής περιοχής αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τον αποκαταστατικό οδοντίατρο, καθώς έχει να λάβει υπόψη πολλές σημαντικές παραμέτρους, όπως τη γραμμή των χειλέων, τη γραμμή του γέλιου, τον ουλικό βιότυπο, τα παρακείμενα δόντια, την εναπομείνουσα οδοντική ουσία, τη ζωτικότητα ή μη του δοντιού, την ανάγκη ή μη χρήσης ενδορριζικού άξονα, την ικανοποιητική υποστήριξη των χειλέων, τον τομικό οδηγό, το λειτουργικό φάκελο, τον τύπο της αποκατάστασης, καθώς και το υλικό της αποκατάστασης. Πολύ σημαντική είναι η χρήση ενός υλικού που μιμείται την οπτική συμπεριφορά των φυσικών δοντιών, όχι μόνο τη χρωματική οικογένεια, την πυκνότητα και τη φωτεινότητα, αλλά και την επιφανειακή υφή. Πολύ μεγάλη σημασία έχουν επίσης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παρακείμενων δοντιών , έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η αναζήτηση ενός υλικού που παρουσιάζει οπαλινότητα, φθορισμό και παρόμοια απορρόφηση, διάχυση, αντανάκλαση και μετάδοση με τα φυσικά δόντια οδήγησε στην κατασκευή διαφόρων κεραμικών συστημάτων. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό ο αποκαταστατικός οδοντίατρος να κατανοήσει τις αρχές που διέπουν τη σωστή παρασκευή των δοντιών, τη βιολογική απόκριση, τις οπτικές και μηχανικές ιδιότητες των υλικών, καθώς επίσης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε συστήματος, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η σωστή επιλογή και η σωστή χρήση αυτών. Η μελέτη λοιπόν της σύγχρονης βιβλιογραφίας και η εξαγωγή αντικειμενικών χρήσιμων στοιχείων θεωρείται πολύ σημαντική για ένα μακρόχρονο αποτέλεσμα. Το ίδιο σημαντική θεωρείται και η κατάρτιση ενός σωστού σχεδίου θεραπείας, η συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες και η επικοινωνία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι πάντα ένα βιολογικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που θα ενσωματώσει αρμονικά τα προσωπικά και οδοντικά στοιχεία του κάθε ασθενούς.

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

Κωνσταντίνος Μιχαλάκης , Αν. Καθηγητής στον τομέα Προσθετικής στο Α.Π.Θ.

Ο Κωνσταντίνος Μιχαλάκης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1989. Το 1990 ξεκίνησε την ειδικότητα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου TUFTS στη Βοστώνη των Η.Π.Α., απ’ όπου και αποφοίτησε το 1993. Το 1994 ξεκίνησε να εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, ασχολούμενος αποκλειστικά με το αντικείμενο της ειδικότητάς του. Το 2001 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2004 του απενεμήθη, μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις, το δίπλωμα της Αμερικανικής Επιτροπής Προσθετικής (Diplomate of the American Board of Prosthodontics). Το 2008 έλαβε τον τίτλο Master of Science σε Εφηρμοσμένη Εμβιομηχανική από το Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου του Strathclyde, του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2016 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Διοίκησης Οργανισμών Υγείας του Πανεπιστημίου Cornell, των Η.Π.Α. Το 2018 ξεκίνησε το πρόγραμμα Master of Science in Experimental and Translational Research and Therapeutics (εφαρμογή βασικής έρευνας σε κλινικές μελέτες) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει γράψει πολλά άρθρα τόσο σε ελληνικά όσο και ξένα έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, πάνω σε θέματα της ειδικότητάς του. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Προσθετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο TUFTS. Είναι μέλος του American College of Prosthodontists, του International College of Prosthodontists, της American Academy of Fixed Prosthodontics, της Academy of Prosthodontics, της European Association for Osseointegration, του European Society of Biomechanics και άλλων επιστημονικών εταιρειών.

 

Παρακολουθήστε το Webinar

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.

Implatology 2020 - 2021

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΜΑΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020