ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Η Ολική Οδοντοστοιχία στην απορροφημένη κάτω γνάθο

Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: 23 Ιανουαρίου 2019 | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητής: Prof. Αργύρης Λ. Πισιώτης


Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 23 Ιανουαρίου 2019 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλητής: Αργύρης Λ. Πισιώτης
Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar

 

Περίληψη Webinar:
Η προσθετική αντιμετώπιση της απορροφημένης νωδής κάτω γνάθου εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση για τον κλινικό οδοντίατρο. Αν και η σύγχρονη επιεμφυτευματική προσθετική διευκολύνει (επιεμφυτευματική οδοντοστοιχία συγκρατούμενη σε δύο εμφυτεύματα στην περιοχή των κυνοδόντων) παρέχοντας συγκράτηση στην ολική οδοντοστοιχία της κάτω γνάθου μέσω των συνδέσμων των εμφυτευμάτων, η λύση αυτή δεν είναι οικονομικά εφικτή για πάρα πολλούς ολικά νωδούς ασθενείς. Ο κλινικός οδοντίατρος είναι συνεπώς υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει περιστατικά ολικά νωδών ασθενών με πολύ απορροφημένη υπολειμματική ακρολοφία στην κάτω γνάθο. Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιασθεί ένα πρωτόκολλο κλινικής αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών με ανάλυση της ανατομίας της κάτω γνάθου και των μαλακών ιστών που την περιβάλουν, Θα συζητηθεί ο τρόπος που μπορεί να κατασκευασθεί η ολική οδοντοστοιχία έτσι ώστε οι διάφοροι ανατομικοί ιστοί να συμβάλλουν στην στήριξη, την συγκράτηση και την οριζόντια σταθερότητα της ολικής οδοντοστοιχίας της κάτω γνάθου.

Αργύρης Λ. Πισιώτης

Ο Αργύρης Λ. Πισιώτης είναι καθηγητής της Οδοντικής και Ανωτέρας Προσθετικής του Εργαστηρίου Προσθετικής του Οδοντιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσθετική και Master in Science στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης στις Η.Π.Α.. Είναι Associate Editor στο περιοδικό International Journal of Prosthodontics από το 2004 μέχρι σήμερα. Είναι Πρόεδρος της Βαλκανικής Στοματολογικής Εταιρείας (BaSS) (2017-2019) και Πρόεδρος του European Section του International College of Dentists (ICD) (2018-2019). Από το 2013 είναι μέλος της Επιτροπής Αναγνώρισης της ειδικότητας της Προσθετικής της European Prosthodontic Association (EPASC) και από το 2015 είναι Γραμματέας της παραπάνω Επιτροπής. Από το 2016 είναι Εξωτερικός Αξιολογητής στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Fixed and Removable Prosthodontics» του Πανεπιστημίου Kings College του Λονδίνου Μεγ. Βρετανίας.

 

Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.

Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020