ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Περιεμφυτευματίτιδα. Πώς αποφεύγεται; Πώς αντιμετωπίζεται;

Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Θέμα: Περιεμφυτευματίτιδα. Πώς αποφεύγεται; Πώς αντιμετωπίζεται; | Ημερομηνία Διεξαγωγής: PART 1 Τετάρτη 20 Μαϊου 2020 – PART 2 Τετάρτη 27 Μαϊου 2020 | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλητές: Ιωάννης Κ. Καρούσης – Σπύρος Σιλβέστρος – Σοφία Καραπατάκη – Γιώργος Παπαβασιλείου | Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα: Περιεμφυτευματίτιδα. Πώς αποφεύγεται; Πώς αντιμετωπίζεται;

Ημερομηνία Διεξαγωγής:
PART 1
Τετάρτη 20 Μαϊου 2020
PART 2
Τετάρτη 27 Μαϊου 2020

Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά

Ομιλητές:
Ιωάννης Κ. ΚαρούσηςΣπύρος ΣιλβέστροςΣοφία ΚαραπατάκηΓιώργος Παπαβασιλείου

Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σεμινάριο Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευσης / 13-05-2020 / Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

*Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας έχει θεσμοθετηθεί η μοριοδότηση και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
( Εάν επιθυμείτε Μοριοδότηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα επιπλέον στοιχεία κατά την εγγραφή σας στο webinar.)

Part 1:

Part 2:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η εφαρμογή οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων καταλαμβάνει σημαντικό μέρος της καθημερινής οδοντιατρικής πράξης. Υπολογίζεται ότι κατ’ έτος στο δυτικό κόσμο χρησιμοποιούνται περισσότερα από 7.000.000 εμφυτεύματα. Ο σημαντκός αριθμός ασθενών που έχουν εμφυτεύματα έχει αναδείξει τη σημασία που έχει η γνώση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των νόσων των περιεμφυτευματικών ιστών. Εάν η περιεμφυτευματίτιδα δεν προληφθεί ή τουλάχιστον δεν διαγνωστεί έγκαιρα, προκύπτει οστική καταστροφή που με τη σειρά της επιφέρει αποτυχία στην όλη θεραπευτική προσπάθεια και θέτει ερωτήματα για το εάν επελέγη η σωστή θεραπευτική προσέγγιση εξαρχής. Επιπρόσθετα, η θεραπεία της περιεμφυτευματίτιδας αποτελεί σημαντικό κλινικό προβληματισμό, απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, δεξιότητες και εξοπλισμό, ενώ η αποτελεσματικότητά της είναι συνήθως σημαντικά μικρότερη από την επιθυμητή.

Στην προσπάθεια θεραπείας της περιεμφυτευματίτιδας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προσπάθεια επαναφοράς των ιστών στην αρχική τους κατάσταση τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, γίνεται γύρω από ένα ξένο και μάλιστα μεταλλικό σώμα. Η καθαρότητα και η κατάσταση του εμφυτεύματος όπως και η αλληλεπίδραση του με τον κάθε ξενιστή επηρεάζουν το αποτέλεσμα και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν κατά την κατάστρωση του αρχικού σχεδίου θεραπείας.

Στα σειρά των δύο webinars που διοργανώνουμε:
• Θα δοθούν οι πλέον σύγχρονες πληροφορίες για την εντόπιση και τη διαχείριση των παραγόντων κινδύνου που αυξάνουν τα ποσοστά εμφάνισης περιεμφυτευματίτιδας και παράλληλα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή των πλέον επιτυχημένων κλινικών προσεγγίσεων
• Θα προσφερθούν σημαντικές γνώσεις που αφορούν στην καθαρότητα του εμφυτεύματος πριν από την τοποθέτηση και στα επιζήμια αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν από πιθανή διάβρωση του τιτανίου
• Θα δοθούν κλινικές οδηγίες και συμβουλές για τη σχεδίαση και την εφαρμογήτων ευνοϊκότερων προσθετικών επιλογών για την ελάττωση της πιθανότητας επίπτωσης περιεμφυτευματίτιδας και
• Θα παρουσιαστούν τα πλέον σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπισή της.

Οι συνάδελφοι που θα τα παρακολουθήσουν θα επικοινωνήσουν με εξειδικευμένους κλινικούς που θα μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία τους, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα αποκομήσουν χρήσιμες συμβουλές ώστε να εξασφαλίζουν μακροβιότερη διατήρηση υγιών περιεμφυτευματικών ιστών, μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας προσθετικών αποκαταστάσεων και σχεδίων θεραπείας, καθώς και σύγχρονες γνώσεις που θα τους προστατέψουν από προβλήματα δύσκολα στη διαχείριση, τα οποία αυξάνουν μόνο το άγχος και την απογοήτευση στην επαγγελματική καθημερινότητα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία αποστέλλει τα στοιχεία που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή σας στο webinar, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και αυτόματα πιστώνονται οι διδακτικές ώρες στην προσωπική σας ηλεκτρονική μερίδα, του οδοντιατρικού συλλόγου που ανήκετε. Η μοριοδότηση υφίσταται μόνο εάν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του webinar.

Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020