Ομιλητής

Μήλεσης Γεώργιος

Μήλεσης Γεώργιος

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γεώργιος Μήλεσης γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2011, με βαθμό Λίαν Καλώς. Εργάσθηκε για 2 χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης του Γ.Ν. Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», καθώς και σε στρατιωτικά νοσοκομεία, με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών. Οι εμπειρίες αυτές καλλιέργησαν το ενδιαφέρον του για την Ενδοδοντία, την ορθή διάγνωση στοματοπροσωπικού πόνου, και την προβλέψιμη ενδοδοντική αντιμετώπιση περιστατικών αυξημένης δυσκολίας, με γνώμονα την παροχή υψηλής οδοντιατρικής φροντίδας.

Το 2013 εισήχθη στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Ενδοδοντία, του Πανεπιστημίου UCL Eastman Dental Institute στο Λονδίνο. Κατα την αποφοίτησή του, βραβεύτηκε με Διάκριση για την εξαιρετική του επίδοση και του απονεμήθη ο τίτλος Master of Clinical Dentistry in Endodontology. Παράλληλα, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εξετάσεις Membership in Endodontics του Royal College of Surgeons of Edinburgh, εκπλήρωντας τα κριτήρια του Βρετανικού Οδοντιατρικού Συμβουλίου (GDC), για την διαπίστευσή του ως Specialist Endodontist στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ενδιαφέρον του για την επιστήμη της Ενδοδοντίας και τη διδασκαλία της, τον οδήγησε στην αναζήτηση ακαδημαϊκής πορείας. Εργάσθηκε για 4 χρόνια ως Clinical Lecturer και Υποδιευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ενδοδοντίας (Master level) του UCL Eastman Dental Institute, υπό την καθοδήγηση των παγκοσμίου φήμης Kαθηγητών Kishor Gulabivala και Yuan-Ling Ng. Από τη θέση αυτή ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση και διεξαγωγή των προγραμμάτων MSc in Endodontics και MClinDent in Endodontology. Συμμετείχε ενεργά στη διδασκαλία και κλινική επίβλεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών Ενδοδοντίας, ενώ διετέλεσε μέλος του Board of Examiners των προγραμμάτων αυτών, ως εξεταστής σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Έχει οργανώσει μεγάλο αριθμό πρακτικών σεμιναρίων, ενώ μέρος της ερευνητικής του δραστηριότητας έχει δημοσιευθεί σε ευρωπαϊκά οδοντιατρικά περιοδικά. Η αφοσίωσή του στη σύγχρονη πανεπιστημιακή εκπαίδευση επιβραβεύτηκε με την αναγνώρισή του ως Fellow of the Higher Education Academy του Ηνωμένου Βασιλείου. Πλέον, εργάζεται σε ιδιωτικά οδοντιατρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσηλωμένος στην αποκλειστική άσκηση της Ενδοδοντίας. Είναι μέλος της Βρετανικής Ενδοδοντικής Εταιρίας (BES), και γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής του φημισμένου Langham Endodontic Study Group.

Θέματα Σχετικά με τον ομιλητή

21

Οκτωβρίου

2020

20:00 Ώρα Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

21

Οκτωβρίου

2020

Ολοκληρώθηκε - Διαθέσιμη Επαναπροβολή

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να γίνει ένα ενδιαφέρον γνωστικό εργαλείο για τον σύγχρονο οδοντίατρο, πραγματοποιώντας νέα διαδραστικά live σεμινάρια και αναδεικνύοντας ενδιαφέροντα οδοντιατρικά βίντεο, εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα από τον συνάδελφο.
Μείνετε Ενημερωμενοι
Το Ινστιτούτο Μέριμνα υπόκειται στους όρους και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον νέο κανονισμό EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR)

Copyright © 2021 Ινστιτούτο Μέριμνα Κε.Δι.Βι.Μ.1. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Η χρήση του ιστότοπου σε όλα τα επίπεδα χρήσης πραγματοποιείται δωρεάν και διέπεται από την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους και τις Προϋποθέσεις νόμιμης χρήσης.

Σημείωση ασφάλειας *: Η συμμέτοχή και παρακολούθηση των webinars παρέχονται χωρίς χρέωση. Kατά συνέπεια δεν θα σας ζητηθεί ποτέ από τον συγκεκριμένο ιστότοπο προσωπικές πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού.