ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν Οδοντιατρικά Webinars

Being Impressed: Η προβλεψιμότητα στην αποτύπωση

Μη Διαθέσιμη Επαναπροβολή Webinar | Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 | Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά | Ομιλήτρια: Φώφη Καμποσιώρα DDS, MSc, PhD, FICD, Επίκουρη Καθηγήτρια Προσθετικής, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος (European Prosthodontic Association)
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Το Webinar Πραγματοποιήθηκε

Θέμα: Being Impressed: Η προβλεψιμότητα στην αποτύπωση.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 | 20:00 – 21:30 Ώρα Ελλάδος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά
Ομιλήτρια: Φώφη Καμποσιώρα DDS, MSc, PhD, FICD, Επίκουρη Καθηγήτρια Προσθετικής, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος (European Prosthodontic Association
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Μέριμνα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Περίληψη:
Η προβλεψιμότητα (predictability) είναι σημαντική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της αισθητικής των προσθετικών εργασιών. Μέσω της έννοιας του TIP – Transfer Information Predictably (Mεταφορά πληροφοριών με προβλέψιμο τρόπο), η προβλεψιμότητα καθίσταται απαραίτητη για οποιαδήποτε διαδικασία αποκατάστασης. Η αποτύπωση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό στην προσθετική ροή εργασίας. Η ακρίβεια στην αποτύπωση είναι το αποτέλεσμα του χειρισμού των ιστών, της επιλογής των κατάλληλων υλικών και της σωστής τεχνικής. Στο webinar αυτό θα παρουσιαστούν όλα τα στάδια της διαδικασίας αποτύπωσης για ακίνητες, κινητές και επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις. Θα δοθεί έμφαση στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού (εργαλεία τοποθέτησης νήματος, δισκάρια, συσκευές ανάμειξης ) και στην επιλογή του κατάλληλου αποτυπωτικού υλικού. Οι τεχνικές θα παρουσιαστούν με την βοήθεια video και θα χρησιμοποιηθούν διαδραστικές ερωτήσεις.
Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα της αποτύπωσης. Επιτρέπει την λήψη αποτυπωμάτων ακριβείας, καθώς και την ψηφιοποίηση εκμαγείων για την κατασκευή έμμεσων συντηρητικών αλλά και εκτεταμένων αποκαταστάσεων. Στο webinar αυτό θα παρουσιαστούν τεχνικές κατασκευής ενθέτων, επενθέτων και endocrowns, με ψηφιακά μέσα καθώς και ο συνδυασμός της αναλογικής και ψηφιακής τεχνολογίας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.

Οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση του webinar θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στην:
1. Επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού για αποτύπωση
2. Επιλογή και χρήση των κατάλληλων υλικών αποτύπωσης
3. Επιλογή της κατάλληλης τεχνικής αποτύπωσης (αναλογικής ή ψηφιακής)

Φώφη Καμποσιώρα DDS, MSc, PhD, FICD
Επίκουρη Καθηγήτρια Προσθετικής, ΕΚΠΑ
Πρόεδρος (European Prosthodontic Association

Prof. Phophi KamposioraΗ Φώφη Καμποσιώρα έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήμερα κατέχει τη θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα τελευταία 25 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τομείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και την αισθητική οδοντιατρική. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει σημαντικά βραβεία. Έχει δώσει διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Είναι Certified Prosthodontist από την Ευρωπαϊκή Προσθετική Εταιρεία (EPA). Είναι Opinion Leader για εταιρείες οδοντιατρικών υλικών και εμφυτευμάτων.
Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική, αισθητική οδοντιατρική και εμφυτεύματα.
Είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρείας (European Prosthodontic Association) και κατέχει την θέση του Ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

Χορηγός

southern implants hellas
Implatology 2020 - 2021

 

 

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας
Έναρξη ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

Minor Tooth Movement

 

 

Greece International Program in
Minor Tooth Movement
Έναρξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020